Известие

Collapse
No announcement yet.

Тресе при потегляне

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тресе при потегляне

Здравейте, колеги! писах в темата "Тресе на празни обороти??!?!???" , но тъй като темата стана доста голяма реших да добавя нова!
    Първоначално публикувано от 455115 Покажи съобщение
    Моят проблем е по-различен, но ще го добавя в тази тема
    Тресе ми доста здраво като включа първа и бавно отпускам съединителя,направо цялата предница подскача.Прави го само в задръствания като е поработила (и само на първа),като е студена всичко си е ОК! Какъв може да е проблема - лагер,съединител...?
    Единствения отговор беше, че е от феродовия диск, само че се съмнявам, че е не от него.Тези дни като започна да ми го прави натиснах спирачка и бавно отпусках съединителя,започна много яко да чука на метал (докато тресе) от към скоростите или диференциала....
    Също така като съм на скорост на спускане и подавам\отнемам газта се чува едно (так) на метал, някаква хлабина.Мойте съмнения са за луфт в диференциала или някой лагер....
    Някякви идеи?
    Ще съм благодарен ако някой е разглабял диференциала или има схема да помогне като уточни на какъв принцип е и дали се регулира?

Друга възможна причина е разбито вътрешно каре. Прегледай ги за луфтове.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
      Друга възможна причина е разбито вътрешно каре. Прегледай ги за луфтове.
      Благодаря за съвета!

Comment

Колега и аз съм със същия проблем, само, че не съм чул или усетил да чука на метал ... ако намериш разрешение драсни някой ред да знам и аз към какво да се насоча.
        146 1.4TS `98 + LPG BRC Flying injection

Comment

Първоначално публикувано от filip_gad Покажи съобщение
          Колега и аз съм със същия проблем, само, че не съм чул или усетил да чука на метал ... ако намериш разрешение драсни някой ред да знам и аз към какво да се насоча.
          Ок, колега.Тези дни нямам време, но до седмица-две мисля да я разглобя и да видя какъв е проблема!

Comment

Открих, че единия тампон на двигателя (преден ляв) ми е доста зле! Възможно ли е от него да ми прави проблема?
            Last edited by 455115; d.m.y г., 14:37.

Comment

Първоначално публикувано от 455115 Покажи съобщение
              Открих, че единия тампон на двигателя (преден ляв) ми е доста зле! Възможно ли е от него да ми прави проблем?
              Естествено че може да е от него !
              Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

при боксерите се получава тоя ефект при разбита вилка на скоростите
                I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                Roosevelt

Comment

Мерси за съветите!
                  Само че от къде да започна?

Comment

от най-евтиното, естествено
                    но накрая пак ще излезе най-скъпото - "това е алфа, за бога"
                    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                    Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                      от най-евтиното, естествено
                      но накрая пак ще излезе най-скъпото - "това е алфа, за бога"

Comment

Това блъскане на метал най вероятно е от вътрешно каре по носач. Смени тамона и после търси причината ако не се оправи.
                        sigpic Alfasud/156 1.8ex
                        156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Тампона сменен! Ефект никакъв...но открих че ми е разбито лявото каре.Още не съм сигурен дали е външно или вътрешно,но кото го хвана между двете има голям луфт,наляво и надясно...предстои сваляне и смяна...
                          Препоръчайте ми каква марка да взема..
                          Поздрави...!

Comment

Значи вчера (25.10.200 монтирахме на MB Vito предно каре марка SPIDAN и като гледам изработка и окомплектовка, мисля че е много добро попадение.
                            Но не беше и евтино разбира се.

Comment

Преди време аз бях пускал такава тема и след смяна съединител,всичко се нормализира
                              146 JTD-2000г.
                              Punto 1.2

Comment

Working...
                              X